GEZONDE MAMA

Ondersteuning bij het maken van je eigen postpartum plan en/of een-op-een leefstijl begeleiding in de postpartum periode 

Een nieuw begin

 

Als kersverse mama ben je gevoelig en kwetsbaar, net als je baby. Alle prikkels komen harder binnen doordat je zintuigen optimaal werken. De natuur heeft dit zo geregeld zodat jij goed kan inspelen op de behoeftes van je baby. Zo is je gehoor de eerste periode bijvoorbeeld extreem scherp afgesteld op geluiden die je baby maakt. Elk geluidje komt 10x zo hard bij jou binnen als bij anderen, en ook s’nacht hoor je elk snurkje, huiltje of hoestje.

Niet alleen je baby maar ook jij hebt behoeftes in deze periode.

♡ Je lichaam heeft tijd en rust nodig om te helen

♡ Je hormoonhuishouding moet weer in balans komen

♡ Je melkproductie moet op gang komen (of afnemen als je geen borstvoeding geeft)

Volgens de ayurveda is de kwaliteit van het herstel van de moeder in de eerste veertig dagen (6 weken) bepalend voor de komende 40 jaar van haar leven. Reden genoeg dus om je herstel serieus te nemen.

De zwangerschap is een goed moment om alvast na te denken over de postpartum periode (de eerste 6 weken na de bevalling).

Wat heb jij nodig om te kunnen herstellen en die veilige en stabiele haven voor je kindje te kunnen zijn? Door hier alvast over na te denken voorkom je dat je straks overvallen wordt zodra de kraamzorg de deur achtig zich dicht trekt.

En dan…

Wat gebeurt er na die 6 weken? Langzaam zullen jij en je gezin gaan wennen aan de nieuwe dynamiek. Je leven is compleet veranderd en het kan best zijn dat je hierdoor uit balans raakt.

Super logisch dat jij:
 tijd voor jezelf nodig hebt om te herstellen en te wennen aan je nieuwe rol als mama
actief aan de slag wil met je herstel
balans in je leven nodig hebt
 
wil genieten van je kindje
energie wil hebben voor je kindje

Samen gaan we tijdens je zwangerschap aan de hand van je leefstijl aan de slag met een plan waar je als kersverse mama naar terug kan grijpen zodra het moment daar is.

Denk hierbij weer aan:

N

Voeding

N

Beweging

N

Stress

N

Ontspanning

N

Slaap

We kunnen natuurlijk ook tijdens de postpartum periode of in de weken/maanden daarna met jouw leefstijl aan de slag (bij jou thuis, online of telefonisch).

Geïnteresseerd of vragen?

Neem gerust contact op

Bekijk hier het overige aanbod:

Leefstijl coaching

Gezond Zwanger

Wil jij:
✓ je fit en gezond voelen
✓ genieten van je zwangerschap
✓ een optimale start voor je kindje
✓ balans in je leven
✓ inclusief postpartum plan

Geboortecursus

Relaxed Bevallen vanuit Regie

4 groepsbijeenkomsten
✓ feitelijke kennis
✓ praktische tips & tools
✓ positiviteit, vertrouwen & regie
✓ inclusief geboorteplan